Macaronin resepti:
3 valkuaista
4 rkl sokeria
3 3/4dl tomusokeria(200g)
2 dl mantelijauhetta
tarvittaessa väriainetta
1. Vanhenna valkuaiset erottelemalla valkuaiset keltuaisista päivää ennen, laita jääkaappiin.
Ota huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta.
2. Vatkaa valkuaiset melko kovaksi vaahdoksi, kun vaahto alkaa kuplia, lisää nauhana sokeri.Kun vaahto alkaa olla valmista, lisää haluamasi väriaine, vaahdota vielä, kunnes se on kovahko vaahto. Vaahto on valmis.
3. Siivilöi yhdessä tomusokeri ja mantelijauhe. Jos mantelijauhe ei ole ihan hienoa ja on mahdollista jauhata sitä vielä, niin ilman muuta jauhatkaa. Koska ainakin sallisen mantelijauhe sisältää paljonkin lähinnä mantelirouhetta. Kun mantelijauhe on sileää jauhetta, lopputuloksesta tulee ihana sileitä macaroneja.
4. Kaada tomusokeri- mantelijauheseos kerralla valkuaisvaahtoon. Kääntele nuolijalla ensin voimakkaasti ja sitten rauhalisesti. Sekoita taikinaa, kunnes se on sopivan paksuista(ei liian kovaa, eikä liian löysää). Kokeile onko taikina sopiva tekemällä veitsellä viilto taikinaan, sen täytyy hävitä kymmenessä sekunnissa, jos niin ei käy, sekoita taikinaa vielä muutana kerran. Aina kun sekoitetaan taikinaa, taikina löystyy, mutta varokaa ettei löysty liikaa.
5. Laita taikina pursottimeen, johon on liitetty iso pyöreä pursotin n. 0.8-1cm halkaisialtaan. Tai leikkaa pussista sopivan kokoinen reikä. Pursota n.2cm kokoisia ympyröitä. Kun pelti on täynnä, kopauta kevyesti pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat häviavät. Anna levätä n. tunnin tai kunnes macaronin pinta kuivahtaa.
6. Paista uunin keskitasossa 150 asteessa n. 10 minuuttia tai enemmän, riippuu uunista.
3 valkuaista
4 rkl sokeria
3 3/4dl tomusokeria(200g)
2 dl mantelijauhetta
tarvittaessa väriainetta
1. Vanhenna valkuaiset erottelemalla valkuaiset keltuaisista päivää ennen, laita jääkaappiin.
Ota huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta.
2. Vatkaa valkuaiset melko kovaksi vaahdoksi, kun vaahto alkaa kuplia, lisää nauhana sokeri.Kun vaahto alkaa olla valmista, lisää haluamasi väriaine, vaahdota vielä, kunnes se on kovahko vaahto. Vaahto on valmis.
3. Siivilöi yhdessä tomusokeri ja mantelijauhe. Jos mantelijauhe ei ole ihan hienoa ja on mahdollista jauhata sitä vielä, niin ilman muuta jauhatkaa. Koska ainakin sallisen mantelijauhe sisältää paljonkin lähinnä mantelirouhetta. Kun mantelijauhe on sileää jauhetta, lopputuloksesta tulee ihana sileitä macaroneja.
4. Kaada tomusokeri- mantelijauheseos kerralla valkuaisvaahtoon. Kääntele nuolijalla ensin voimakkaasti ja sitten rauhalisesti. Sekoita taikinaa, kunnes se on sopivan paksuista(ei liian kovaa, eikä liian löysää). Kokeile onko taikina sopiva tekemällä veitsellä viilto taikinaan, sen täytyy hävitä kymmenessä sekunnissa, jos niin ei käy, sekoita taikinaa vielä muutana kerran. Aina kun sekoitetaan taikinaa, taikina löystyy, mutta varokaa ettei löysty liikaa.
5. Laita taikina pursottimeen, johon on liitetty iso pyöreä pursotin n. 0.8-1cm halkaisialtaan. Tai leikkaa pussista sopivan kokoinen reikä. Pursota n.2cm kokoisia ympyröitä. Kun pelti on täynnä, kopauta kevyesti pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat häviavät. Anna levätä n. tunnin tai kunnes macaronin pinta kuivahtaa.
6. Paista uunin keskitasossa 150 asteessa n. 10 minuuttia tai enemmän, riippuu uunista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti